Ağrı Barosu Başkan Av. Ali Artuk'tan BaroTürk'e Özel Açıklamalar

Ağrı Barosu Başkanı Av. Ali Artuk, idam tartışmaları, MİT Kanunu ve Avukatlık Kanunu Taslağı hakkında Barotürk'e özel açıklamalarda bulundu.

Av. Ali Artuk'un açıklamaları şöyle;

"İlkesel Olarak İdam Cezasına Karşıyım"

Ağrı Barosu Başkanı Av. Ali Artuk, son zamanlarda ardarda gelen çocuk cinayetleri ile konuşulmaya başlayan idam tartışmaları hakkında şunları söyledi; "İlkesel olarak idam cezasına karşıyım. Elbetteki ki, çocuk katilleri ve istismarcıları en ağır cezaları almalılardır. Fakat bizim ülkemizde idam cezasının geri getirilmesi, bir takım sorunları doğurabilecektir. İdam cezası söz konusu suçlarla sınırlı kalmayıp, siyasi suçlular için de genişletilebilir. Bunun sonucunda da bazı sorunlar doğabilecektir."

"MİT Kanunu Faili Meçhulleri ve Derin Yapıları Geri Getirebilecek Düzenlemeler İçeriyor"

Türkiye'nin kendi sıkıntılarını çözebilme adına bütün aktörlerle görüşebilmesi gerektiğini belirten Artuk, MİT Kanunu'nun bu görüşmelere yasal zemin kazandırma adına önemli düzenlemeler içerdiğini belirtti. Artuk MİT Kanunu ile ilgili görüşlerini şöyle sürdürdü; "Görüşmeler ile ilgili düzenlemelere itirazımız yok, fakat faili meçhulleri, derin yapılanmaları geri getirebilecek düzenlemelere itirazımız var. Özel yaşama müdahale anlamına gelebilecek düzenlemeler demokrasi ile çelişmektedir."

"Bu Taslak Mevcut Yasadaki Bazı Sorunları Daha da Artırıcaktır"

Baro Başkanı Artuk, Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan Avukatlık Kanunu ile şunları söyledi; "Haftasonu Şırnak'ta yaptığımız barolar toplantısında da dile getirdik. Mevcut Avukatlık Yasası avukatların sorunlarını tetikleyen bir yasadır. Kamuoyu ile paylaşılan taslak, maalesef mevcut yasayı bile geride bırakıyor. Baroların müdahalelerinin kısıtlaması anlamına gelecek düzenlemelerin karşısındayız. Özellikle bazı maddelere çok ciddi itirazlarımız var. Fakat mevcut delegasyon sistemini kısmen de olsa değiştirecek maddeler, küçük barolar için olumludur. Şu anki Barolar Birliği, İstanbul, Ankara ve İzmir Barolarının kontrolü altındadır. Tabi ki temsilde adalet ilkesi de zedelenmemelidir. Sonuç olarak bizim daha demokratik, daha çağdaş ve mevcut sorunlarımızı çözmeye yönelik bir Avukatlık Kanunu'na özlem duyduğumuzu belirtmek istiyorum."