"Basın Açıklaması Yasağını Tanımıyoruz"

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adliye içinde ve çevresinde basın açıklaması, toplantı ve gösteri yapılmasına dair yasağını tanımadıklarını söyledi.

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada, “Biz baro olarak sürekli basın
açıklamaları yapıyoruz, bu bir gelenek haline gelmiştir. Sadece İzmir'de değil, tüm ülke adliyelerinde bu yapılmaktadır. Bu yasağı tanımayacağız.” dedi.

Baro olarak açıklamalarının hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, vatandaşların karşılaştıkları hukuksuzluklara ilişkin olduğunu belirterek, Avukatlık Kanunu'nun ilgili maddelerinin barolara yetki verdiğini ve bu yetkiyi kullandıklarını kaydetti. Yetkilerini kullanmaya devam edeceklerini söyleyen Av. Aydın Özcan, “Bu anlamda savcılığın, bizim bu haklarımızı gözetecek şekilde hareket edeceğine inanıyoruz. Etmezlerse biz yine bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.