Antmen, yazılı açıklamasında, söz konusu mahkeme kararında, kentin birçok yerinde 2-7 Mayıs'ta gece de dahil olmak üzere, kişilerin üstü, eşyası ve araçlarında önleme araması yapılmasına ve suç unsuru taşıyan eşyalara el konulmasına izin verildiğini belirtti.
Özel hayatın gizliliği, haberleşme ve seyahat özgürlüğünün hangi hallerde sınırlanabileceğinin yasalarda açık olduğunu ifade eden Antmen, şunları kaydetti:
"Arama talep yazısında, arama için makul sebeplerin oluştuğunun gerekçeleriyle birlikte gösterilmesi gerekir. Arama kararında veya emrinde, aramanın sebebi, konusu ve kapsamı, yapılacağı yer, zaman ve geçerli olacağı süre belirtilir ancak İçel'deki geniş kapsamlı arama kararı hukuka aykırıdır. Önleme araması verilmesindeki gaye, kamu düzeni, milli güvenlik, genel sağlık, genel ahlak, başkalarının hak ve özgürlükleri için bir tehlikenin önlenmesidir fakat bu yetkinin kullanılabilmesi için tehlikenin varlığını gösteren makul ve somut sebeplerin olması gerekmektedir. Halbuki aramaya konu yerler ve tarihlerde, böyle bir tehlikenin varlığını önceden haber veren ciddiyette bir olay veya bir ihbar söz konusu değildir."
Arama kararında zaman ve yer bakımından ölçülülük ilkesinin de ihlal edildiğini, aramanın şehir merkezinin yarısını kapsayacak şekilde ve 5 gün boyunca verildiğini savunan Antmen, mahkeme kararının kaldırılması talebinde bulunduklarını aktardı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.