Muş Barosu ve Muş Sivil Toplum Platformu'ndan Basın Açıklaması

Muş Barosu ve Muş Sivil Toplum Platformu, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın yıl dönümü dolayısıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Muş Barosu Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Av. Feridun Taş, ülkede yaşanmış tüm katliamların sorumlularının açığa çıkarılması ve mağdurlardan devlet adına özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

Muş Sivil Toplum Platformu'nun ilkesel olarak, katliama, zulme, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa her zaman karşı olduğunu ifade eden Av. Taş, şöyle konuştu:

"Bugün bir kez daha belirtmek isteriz ki, zulüm kimden gelirse gelsin, karşısında durmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna yansıyan bilgiler ve dosyadaki delillerden anlaşıldığı gibi bombalama eylemini gerçekleştiren birçok askeri ve idari bürokratın sorumluluğu bulunduğu açık. Ancak sorumluluğu bulunan şahıslar hakkında yürütülen soruşturma sonucunda maalesef  'olayda kaçınılmaz hata olduğu ve cezai sorumluluğun olmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına' dair karar verildi. Bu karar, bireysel başvuru hakkı kapsamında Anayasa Mahkemesi'ne taşınmış, bu konuda Anayasa Mahkemesi'nce halen bir hüküm verilmemiştir. Anayasa Mahkemesi'nin adil ve vicdanları rahatlatacak bir karar vermesini bekliyoruz."
Açıklamaya, platform üyeleriyle avukatlar katıldı.