Van Barosu'ndan Basın Açıklaması

Van Barosu, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 18. Dönem Hakkari Milletvekili olan Av. Cumhur Keskin’in 14. Yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı.

BASINA VE KAMUOYUNA

Baromuz mensubu ve 18. Dönem Hakkari Milletvekili olan Av. Cumhur KESKİN’in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden değerli meslektaşımızın 14. Yıl dönümünde kendisini rahmetle ve özlemle anıyoruz.

Değerli meslektaşımız Avukat Cumhur KESKİN'in Toplumsal sorunların dillendirilmesinde ve söz konusu sorunların çözülmesinde gerek mesleki bilgi ve birikimi gerekse de insani ilişkileri en iyi şekilde kullanarak çözümün adresi olmuştur. Bu kimliği ile yaşadığı coğrafyamızda toplumun sevilen, sayılan avukat ve kanaat önderi bir insan olmuştur. Ancak ne yazık ki "14.01.2000 yılında yürüttüğü mesleki faaliyetleri sonucu kendisi feodal zihniyetin esiri olmuş bilinç yoksulu kişi veya kişilerce hedef olarak belirlenmiş ve uğradığı saldırı sonucunda saygıdeğer dava adamı, meslektaşımız katledilmiştir. Baromuzun değerli mensubuna ve onun şahsında mesleğimize yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz.

İnsan hakları temelli bir sivil toplum kuruluşu olarak, temennimiz ve çabamız odur ki hukukun, müreffeh yarınlar talep eden tüm toplum fertleri için bir yaşam tarzı haline gelmesidir. Meslektaşımızın yolcusu olduğu aydınlık bir geleceğe giden yolun yolcuları, hukukun ve adaletin savunucuları olarak bu saldırılara karşı her zaman başımız dik, alnımız açık ve mücadeleye hazır bir eda ile saygıdeğer meslektaşımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz”

14.01.2015

VAN BAROSU BAŞKANLIĞI